Dynamica Ropes er danskproduserte tungtløftende stropper lagd med Dyneema® – det sterkeste menneskelagde fiberet i verden. Et annet kjent navn for Dyneema® fiber er Ultra-High Molecular Weight Polyethylene eller UHMwPE. De ekstremt sterke fibrene blir brukt til forskjellige prosjekter, i tillegg til taustropper og fiberslynger. For å gi et eksempel; personlig beskyttelse lagd med Dyneema® hjelper piloter, politibetjenter og sikkerhetsvakter, da Dyneema® fibrene blir brukt til å lage skuddsikre vester.

Dyneema® er det sterkeste fiberet i verden og er ti ganger sterkere enn stål per vektenhet. Dette betyr at DYNAMICA Ropes har en noe større styrke enn en stålvaier på samme lengde, mens den er syv til ti ganger lettere i vekt. Sterke tungtløftende stropper fra Dynamica Ropes som er flere ganger lettere enn tradisjonelt bæreutstyr, er lettere å håndtere og krever ofte færre personer og mindre maskinarbeide når man jobber med det. Dette betyr igjen at løftestropper fra Dynamica Ropes blir brukt på flere forskjellige områder, som f.eks. tungtløftende operasjoner både på land og vann, olje og gass, samt i industrien generelt.

Tungtløftende taustropper lagd med Dyneema®

Alle DYNAMICA taustropper er lagd med Dyneema® og er produsert iht. DIN EN 1492-4. Hver eneste tungtløftende stropp produsert i våre danske produksjonslokaler er skreddersydd med kvalitet og sikkerhet i fokus. Våre taustropper er konstruert som et enkelt, dobbelt eller trippel tau med varierte muligheter når det kommer til dekningsevne og ekstra beskyttelse mot slitasje.

Den lave vekten, kombinert med styrke, gjør SafeLift taustropper til det perfekte alternativ til stålvaiere, tradisjonelle polyesterstropper og andre typer tungtløftende stropper. Den lave vekten gjør taustroppene enkle å håndtere og tryggere å bruke, siden mengden av lagret energi i stroppen er mye lavere sammenlignet med en stålvaier-stropp. Du vil oppnå følgende karakteristikker når man bruker DYNAMICA tungtløftende taustropper:

 • Lett-håndterbare løftestropper: Dyneema® veier 1/7 av vekten til stål og Safelift stropper kan lett flyttes, manøvreres og settes opp.
 • Tungtarbeidende stropper med en presis lengde: Pga. intern teknologi som tillater oss å måle materialeforlengelse, er taustroppene lagd med en EWL-toleranse på 2,5% eller mindre.
 • Lett inspeksjon av tungtarbeidende stropper: Til forskjell fra fiberstropper kan hovedtauet lett visuelt sjekkes. Ekstra støtte på bærepunktene kan lett fjernes for å inspisere tauet under.
 • Snilt mot utstyret: Dyneema® er ekstremt sterkt, men vil ikke ødelegge sensitivt utstyr slik som stålvaiere gjør.
 • R-design og bruk igjen: Etter en fullført løfteoperasjon er det i noen tilfeller en mulighet for å redesigne stroppen til et annet løfteprosjekt.
 • Lite vedlikehold av taustropper med Dyneema®: Smøring er ikke nødvendig siden Safelift ikke ruster eller korroderer – ikke engang i tøffe miljøer.

DYNAMICA SecureLift Fiber rundslynge med Dyneema®

DYNAMICA SecureLift fiberslynger er produsert med en bærende kjerne og en sterk beskyttelseshylse (utenpå). Kjernen er produsert med høytpresterende Dyneema® fibre og Dynamica Ropes tilbyr flere materialeløsninger for ytre beskyttelse og beskyttelse av bæringspunktene.

Fiber-rundslynger produsert med Dyneema® har de samme kjente vekt- og styrkeegenskaper som våre taustropper lagd med Dyneema®. De er ekstremt sterke og veier veldig lite. En annen bemerkelsesverdig egenskap er at det er mulig å produsere dem i veldig korte lengder (kort EWL).

Du vil oppnå følgende karakteristikker når man bruker DYNAMICA Fiber rundslynger:

 • Presis lengde: Fiber rundslynger (Dyneema® stropper) er produsert med en EWL-toleranse på 2,5% eller mindre.
 • Kortere lengde (EWL) er mulig: SecureLift Fiber rundslynger er produsert i veldig korte lengder, noe som ikke kan oppnås med syntetiske tauslynger.
 • Lett å håndtere: Dyneema® veier 1/7 av vekten av stål og SecureLift fiberslynger kan lett rigges, flyttes og manøvreres.
 • Snilt mot utstyr: Den sterke beskyttelsen er ekstremt god, men ikke slitende og vil ikke ødelegge sensitivt utstyr.
 • Lite vedlikehold. Smøring er ikke nødvendig siden Dyneema® Fiber rundslynger ikke korroderer – ikke engang i tøffe miljøer og værsituasjoner.

Den grunnleggende konstruksjonen av en SecureLift FIBER rundslynge består av en oransje indre hylse som ligger rundt Dyneema® bærekjernen. Det neste er det ytre laget som blir bestemt, avhengig av den spesifikke bæreoperasjonen. Som et utgangspunkt anbefaler Dyneema® Ropes alltid et ekstra beskyttende lag rundt alle bærepunkter. Den korrekte beskyttelsesløsningen er essensiell for å oppnå lengst mulig levetid for dine Dyneema® tungtarbeidende løftestropper.

DYNAMICA SecureLift Fiber sling, layers,

Beskyttelsesløsninger for tungtarbeidende løftestropper

Dynamica Ropes velger nøye ut beskyttelsesmateriale for SafeLift taustropper og SecureLift Fiber rundslynger. Avhengig av målet for løftestroppen tilbur Dynamica Ropes følgende beskyttelsesløsninger for ytre beskyttelse og for ekstraberskyttende dekke på bærepunktene:

 • Heavy Duty Polyester – Single Cordura
 • Dual Cordura
 • DuraForce
 • Dyneema® 1,0 mm
 • Dyneema® 1,5 mm

Du er alltid velkommen til å ringe oss på +45 76225015 eller å sende en mail til [email protected] hvis du ønsker mer informasjon. Du finner mer teknisk informasjon ved å laste ned PDF’en “DYNAMICA Stropp beskyttelsesløsninger”.

Valget av beskyttelse er viktig, siden den rette løsningen vil beskytte bæretauet/bærefibrene og derfor forlenge levetiden til løftestroppen. Når Dynamica Ropes mottar de sterke stroppene for inspeksjon og resertifisering, så er det vår soleklare erfaring at løftestropper med den rette beskyttelsesløsningen ofte blir resertifisert med kun mindre reparasjoner. Ofte er det nok å bare skifte beskyttelsesdekket på bærepunktene.

PROFESJONELL stroppinspeksjons-tjeneste av Dyneema® taustropper og fiber rundslynger

Dynamica Ropes tilbyr inspeksjon og resertifisering av DYNAMICA tau og fiberslynger. Alle DYNAMICA SafeLift stropper (TAUstropper) og SecureLift slynger (FIBERslynger) blir levert med et sertifikat, som normalt er gyldig i 6 til 12 måneder, avhengig av konstruksjonen av stroppen og den avtalte service-tilmeldingen.

I noen tilfeller tilbyr vi å gjøre stroppinspeksjonen på siden og i andre tilfeller må vi gjøre inspeksjonen på vårt hovedkontor, hvor vi har de påkrevde fasiliteter.

Dynamica Ropes ligger i Fredericia, Danmark og våre produksjonsfasiliteter omfatter bl.a. en 35 m. lang testseng og en portalkran, som ofte blir brukt når reparasjoner av de inspiserte stroppene er gjort.