Dynamica Ropes er dansk produsent av løftestropper lagd av Dyneema® – det sterkeste menneskelagde fiberet i verden. Et annet kjent navn for Dyneema® er Ultra-High Molecular Weight Polyethylene fiber eller UHMWPE. De ekstremt sterke fibrene blir brukt til forskjellige anvendelser i tillegg til slings og fiberslynger. For å gi et eksempel; personlig beskyttelse lagd med Dyneema® hjelper piloter, politibetjenter og sikkerhetsvakter, da Dyneema® fibrene blir brukt i skuddsikre vester.

Dyneema® er det sterkeste fiberet i verden og er ti ganger sterkere enn stål per vektenhet. Dette betyr, at DYNAMICA ropes har en noe større styrke enn en stålvaier på samme diameter, mens den er syv til ti ganger lettere i vekt. Store løftestropper fra Dynamica Ropes er lettere å håndtere og krever ofte færre personer og mindre maskinarbeide, når man jobber med det enn tradisjonelt løfteudstyr. Dette betyr igjen, at løftestropper fra Dynamica Ropes blir brukt på flere forskjellige områder, som f.eks. til tungtløft både på land og vann, olje og gass, samt i industrien generelt.

Taustropper til løft lagd med Dyneema®

Alle DYNAMICA SafeLift taustropper er lagd med Dyneema® og er produsert iht. DIN EN 1492-4. Hver eneste stropp produsert i våre danske produkjonslokaler er skreddersydd med kvalitet og sikkerhet i fokus. Våre taustropper er konstruert som et enkelt, dobbelt eller trippel tau med ulike alternativ, når det kommer til kapper og ekstra beskyttelse mot slitasje i løftepunkter.

Den lave vekten, kombinert med høy styrke, gjør SafeLift taustropper til det perfekte alternativ til stålvaiere, tradisjonelle polyesterstropper og andre typer stropper. Den lave vekten gjør taustroppene enkle å håndtere og tryggere å bruke, siden mengden av lagret energi i stroppen er mye lavere sammenlignet med en stålvaier-stropp. Du vil ha følgende fordeler, når du bruker DYNAMICA SafeLift taustropper:

 • Lett-håndterbare løftestropper: Dyneema® veier 1/7 av vekten til stål og SafeLift stropper kan lett flyttes, håndteres og rigges opp
 • SafeLift taustropper med nøyaktig lengde: Pga. intern teknologi, som tillater oss å måle materialeforlengelse, er SafeLift taustropper produsert med en EWL-toleranse på 2,5% eller mindre efter avtale
 • Enkel inspeksjon: Til forskjell fra fiberstropper kan hovedtauet i en sling lett visuelt sjekkes. Velcrobaseret beskyttelse i anleddsflatene kan lett fjernes for å inspisere tauet under
 • Snilt mot utstyret: Dyneema® er ekstremt sterkt, men vil ikke ødelegge sensitivt utstyr slik som stålvaiere gjør
 • R-design og bruk igjen: Etter en fullført løfteoperasjon er det mulig å redesigne stroppen til et annet løfteprosjekt

DYNAMICA SecureLift fiber rundslings lagd med Dyneema®

DYNAMICA SecureLift fibers lings er produsert med en bærende kjerne med en sterk beskyttelseskappe utenpå. Kjernen er produsert med høyytelses Dyneema® fibre og Dynamica Ropes tilbyr flere materialeløsninger for beskyttende kapper og beskyttelse av anleggsflatene.

SecureLift fiber slings produsert med Dyneema® har de samme kjente vekt- og styrkeegenskaper, som våre SafeLift taustropper lagd av Dyneema®. De er ekstremt sterke og veier veldig lite. En annen viktig egenskap er, at det er mulig å produsere dem i veldig korte lengder (kort EWL).

Du vil ha følgende fordeler når du bruker DYNAMICA SecureLift fiber rundsling:

 • Presis lengde: SecureLift fiber rundslings (Dyneema® stropper) er produsert med en EWL-toleranse på 2,5% eller mindre efter avtale.
 • Kortere lengde (EWL) er mulig: SecureLift fiber rundslings kan produses i veldig korte lengder, noe som ikke er mulig med syntetiske tauslings.
 • Lett å håndtere: Dyneema® veier 1/7 av vekten av stål og SecureLift fiber rundslings kan lett rigges, flyttes og håndteres.
 • Snilt mot utstyr: Den sterke beskyttelsen er ekstremt god og vil ikke ødelegge sensitivt utstyr.

Den grunnleggende konstruksjonen av en DYNAMICA SecureLift fiber rundsling består av en oransje indre kappe, som ligger rundt den lastbærende kjernen av Dyneema®. Det utenpåliggende kappen designes ud fra den spesifikke bruk og løfteoperasjonen. Som et utgangspunkt anbefaler Dynamica Ropes alltid et ekstra beskyttende lag rundt alle anleggsflater. Den optimale beskyttelse er essensiell for å oppnå lengst mulig levetid for DYNAMICA SecureLift fiber slings.

DYNAMICA SecureLift Fiber sling, layers,

Ulike alternative beskyttelser for DYNAMICA SecureLift og SafeLift slings

Dynamica Ropes velger nøye ut beskyttelsesmateriale for SafeLift taustropper og DYNAMICA SecureLift fiber rundslings. Avhengig av bruken for løftestroppen tilbyr Dynamica Ropes følgende alternative ytre beskyttelser og ekstra beskyttelse i anleggsflatene:

 • Heavy Duty Polyester – Single Cordura
 • Dual Cordura
 • DuraForce
 • Dyneema® 1,0 mm
 • Dyneema® 1,5 mm
 • Dyneema® 3 mm

Valget av beskyttelse er viktig, siden den rette løsningen vil beskytte de lastbærende fibrene og derfor forlenge levetiden til løftestroppen. Når Dynamica Ropes mottar stropper for inspeksjon og resertifisering, så er det vår soleklare erfaring, at løftestropper med den rette beskyttelse ofte blir resertifisert med kun mindre reparasjoner. Ofte er det nok å bare skifte beskyttelseskappen i anleggsflatene.

Profesjonell inspeksjons-tjeneste av DYNAMICA SafeLift taustropper og DYNAMICA SecureLift fiber rundslings

Dynamica Ropes tilbyr inspeksjon og resertifisering av DYNAMICA tau og fiber rundslings. Alle DYNAMICA SafeLift stropper og SecureLift slings blir levert med et sertifikat, som normalt er gyldig i 6 til 12 måneder, avhengig av konstruksjonen av stroppen og det avtalte service-intervallet.

I noen tilfeller tilbyr vi å gjøre stroppinspeksjonen på stedet, og i andre tilfeller må vi gjøre inspeksjonen på vårt hovedkontor, hvor vi har de nødvendige fasiliteter.

Dynamica Ropes ligger i Fredericia, Danmark. Som del av produksjonsutrustningen har vi der en 35 m. Lang testbenk, som blir flitting brukt for å sertifisere slings og til verifikasjon av ‘as built’ slinglengde. Der er også en traverkran, som ofte blir brukt, når reparasjoner av de inspiserte stroppene blir utført.

Du er alltid velkommen til å ringe oss på +45 76225015 eller sende en mail til dynamica@dynamica-ropes.dk, hvis du ønsker mer informasjon. Du finner mer teknisk informasjon ved å laste ned de ovennevnte PDF’er.